Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

TRON PÅ EKONOMIN 2013 KVARTAL 3

Framtidstron på väg uppåt
Framtidstron kring ekonomin har ökat succesivt under hela 2013. Det gäller särskilt tron kring sen egen ekonomi. Tilltron till den allmänna ekonomin har också ökat men det är en bit kvar till tidigare nivåer.

Framtid och arbetssituation hänger ihop Även om en generell uppgång kan noteras så är det stora skillnader på det som är i arbete och de som inte har det. Framtidstron är betydligt större bland de som har arbete jämfört med de som är arbetslösa, även om den ökat något.

Bred uppgång över hela landet Det är fortsatt ganska må skillnader mellan storstad och landsbygd.

Danskar är mest positiva Danskar är mest positiva till den allmänna ekonomin följt av Sverige, Finland och Norge. Faktum är medborgarna samtliga länder förutom Norge ser mer positivt på framtiden jämfört med förra kvartalet.

Ämnen


VI VISAR VAD SOM DRIVER KUNDER ATT BLI OCH FÖRBLI KUNDER

Presskontakt

Johan Parmler

Johan Parmler

Presskontakt VD 0731517598

Relaterat material

Insikter för en hållbar framtid.

För att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle behöver vi se och förstå viktiga samband om vad som skapar värde för dem vi finns till för. Det kan vi bidra till. Våra undersökningar bygger på en vetenskaplig grund och ger insikter och råd om vad som skapar nöjda kunder och medarbetare och ger hållbar framgång – inte bara ur ett ekonomiskt perspektiv. Det har varit vår vision sedan starten 1989 och känns idag mer aktuellt än någonsin.

Svenskt Kvalitetsindex
Kungsgatan 26
111 35 Stockholm
Sverige