Följ Svenskt Kvalitetsindex

Svenskt Kvalitetsindex om Bemanningsbolag 2015

Pressmeddelande   •   Jun 08, 2015 03:00 CEST

SKI om Bemanningsbolag

Årets undersökning påvisar att företagskunderna fortsätter att bli nöjdare med sina bemanningsbolag. I fjol ökade nöjdheten bland kunderna till bemanningsbolagen i Sverige med 1,4 enheter och i år noteras en ökning på 3,5 enheter. Ökningen får betraktas som stor och det betyder att på två år har branschen lyfts med närmare 5 enheter.

I jämförelse med revisionsbolag så ligger bemanningsbranschen fortsatt efter.Företagen är dock mer nöjd med sitt bemanningsbolag än exempelvis bank och telekomoperatörer.

I den här branschen är det tydligt att det är de mindre aktörerna (vilka står för en stor del av branschen) som lyckas klart bäst. Gruppen Övriga bolag får här ett betyg över 80 och sen är det långt ned till Academic Work och Manpower som hamnar runt 73 och 72.

Årets uppgång står Poolia och Manpower för. Det är andra året i rad som Poolia gör en kraftig förbättring i sina kundbetyg.

Bemanningsbranschen är en av de branscher som SKI mäter där förväntningarna är extremt höga.Det gör att bola-gen måste jobba extra hårt för att nå upp till dem. Man kan fundera över om bemanningsbranschen ”lovar” sina kunder för mycket. Här har Adecco tillsammans med Proffice störst utmaning att leva upp till sina kunders förväntningar.

För branschen som helhet har 3 av 10 kunder haft anledning att klaga. Störst andel har Proffice och Adecco.Samtidigt noteras lägre betyg på klagomålshanteringen jämfört med tidigare, vilket annars brukar vara den här branschen stora styrka.

Därför använder man bemanningsbolag?

Bland kunderna till bemanningsbolagen noteras följande kring varför man använder ett bemanningsbolag.

- 4 av 10 använder bemanningstjänster istället för att anställa egen personal.

- 8 av 10 använder bemanningstjänster för att bli mer flexibla och på så vis klara av konjunkturtoppar.

Kort om Studien

Intervjuerna har genomförts via telefon under maj månad 2015 av EVRY. Svenska företag som använder ett bemanningsbolag är målgrupp i studien. Urvalet är taget från PARAD. Totalt har 2 500 intervjuer genomförts.

VI VISAR VAD SOM DRIVER KUNDER ATT BLI OCH FÖRBLI KUNDER

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.