Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

1000 röster om svenska sjukvården

Idag presenterar Svenskt Kvalitetsindex hur medborgarna (patienter och allmänheten) har för uppfattning kring den svenska sjukvården. Samtidigt så har en nationell medarbetarstudie genomförts där sjukvårdspersonalens situation har belysts. Resultaten har använts som grund i den paneldebatt som idag genomförts i Almedalen.

 Om SKI:s seminarium i Almedalen.

I debatten om kvalitet i vården glömmer vi ofta bort de allra viktigaste, patienterna och medarbetarna. Både den som ger och får måste höras. Svenskt Kvalitetsindex undersöker upplevelsen av vården från både patient- och medarbetarperspektivet. Vilken kvalitet håller sjukvården? Vi presenterar 1000 röster med svar på: • Hur skiljer sig patienternas kontra medarbetarnas uppfattning av kvalitet?  • Vad är klagar man främst på inom sjukvården? • Hur upplever anställda inom vården sin situation i jämförelse med anställda inom andra sektorer? • Är svenskarna villiga att betala för bättre vård? Representanter från Vårdföretagarna, Vårdförbudet och offentlig sektor diskuterar vården utifrån patienternas och medarbetarnas perspektiv.

Medverkande: Inga-Kari Fryklund, Förbundsdirektör, Vårdföretagarna. Anna Andersson, Vice ordförande, Vårdförbundet. Martin Andreasson, Regionråd i opposition, Moderaterna. Dag Larsson, Oppositionslandstingsråd, Socialdemokraterna. Daniel Ewerman, VD, Transformator design.  

Presentationen från denna går att hämta ned nedan.

Ämnen


VI VISAR VAD SOM DRIVER KUNDER ATT BLI OCH FÖRBLI KUNDER

Presskontakt

Johan Parmler

Johan Parmler

Presskontakt VD 0731517598

Relaterat material

Insikter för en hållbar framtid.

För att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle behöver vi se och förstå viktiga samband om vad som skapar värde för dem vi finns till för. Det kan vi bidra till. Våra undersökningar bygger på en vetenskaplig grund och ger insikter och råd om vad som skapar nöjda kunder och medarbetare och ger hållbar framgång – inte bara ur ett ekonomiskt perspektiv. Det har varit vår vision sedan starten 1989 och känns idag mer aktuellt än någonsin.

Svenskt Kvalitetsindex
Kungsgatan 26
111 35 Stockholm
Sverige