Följ Svenskt Kvalitetsindex

Svenskt Kvaliteltsindex en kort summering av 2016

Pressmeddelande   •   Feb 13, 2017 05:00 CET

SKI 2016
SKI genomförde närmare 200 000 intervjuer under 2016. Betyg över 75 indikerar att kunder är mycket nöjda och betyg under 60 att kunderna är missnöjda. För mer information kontakta
Johan Parmler, VD, Svenskt Kvalitetsindex 08 31 53 00 Johan.Parmler@kvalitetsindex.se.
Mer information kring våra mätningar finns på www.kvalitetsindex.se.

Revisionsbolag fortsatt i topp
Precis som under 2015 så kommer revisionsbolag som bransch högt upp när det gäller nöjda kunder när hela 2016 summeras. Det ska dock noteras att ett antal enskilda områden inom Kommun & Landsting kommer riktigt bra ut, exempelvis förskola.

Service, service och mer service
Service är på väg att bli den viktigaste leveransen. Den tekniska utvecklingen har gjort att produkter blir bättre och bättre men samtidigt mer och mer homogena. Företag måste förstå att ”service är det nya svarta…”. Tyvärr visar SKI studier 2016 att många har mycket kvar.

Mina kunder är också andras kunder
En genomgående tendens i 2016 års studier är att det blir mer och mer viktigt för företag att titta utanför sin egen bransch. En kunds positiva upplevelse med ett företag blir en förväntan på ett annan.Under 2016 har en vanlig kommentar varit ”hur kan vi gått ned 4 enheter i nöjdhet när vi inte gjort något”. Just ”inte gjort något” är problemet eftersom omgivningen rör på sig.

SKI Våren 2017
Svenskt Kvalitetsindex kommer under våren presentera flera övergripande  sammanställningar. Exempelvis
- klagomål
- sociodemografiska skillnader
- rekommendationsgrad.

VI VISAR VAD SOM DRIVER KUNDER ATT BLI OCH FÖRBLI KUNDER

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.