Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Träffa Svenskt Kvalitetsindex under Almedalsveckan!

Vi lever i en värld med snabb förändringstakt, ökad konkurrens, klimatförändringar och sociala och politiska utmaningar. Vi behöver hitta nya lösningar och affärsmodeller. Det handlar om nya sätt att leva, göra affärer, kommunicera, tillvarata och bevara jordens resurser och ekosystem.

Institutet för kvalitetsutveckling, SIQ och Svenskt Kvalitetsindex, SKI, vill bidra i diskussionerna kring hur vi kan skapa en hållbar framtid, hitta innovativa lösningar som stärker konkurrenskraften, en skola för framtidens arbetsmarknad och innovationer i världsklass.

Varmt välkommen till våra seminarier under Almedalsveckan! Ingen förbokning behövs.

TEMA: HÅLLBARHET KLOCKAN 8.15–9.15

Hållbarhet – det kommande decenniets största affärsmöjlighet?

Hållbar utveckling är en ödesfråga och får allt större strategisk betydelse för organisationer, oavsett bransch. Att utveckla en relevant hållbarhetsstrategi och genomföra den konkret kan innebära det kommande decenniets störsa a ärsmöjlighet. Möt några framgångsrika föregångare!

Medverkande:

 • Moderator Jacob Hallencreutz, VD Epsi Rating

 • Karin Bodin, styrelseordförande Polarbröd
 • Mats Deleryd, VD SIQ

 • Henrik Dider, HR-direktör Scandic Hotels
 • Pär Holmgren, naturskadespecialist Länsförsäkringar AB

TEMA: DIGITALISERING

Klockan 10.45-11.45

Har du koll på den digitala paradoxen?

Digitalisering påverkar alla företagoch organisationer. Den öppnar för nya kundrelationer, affärer och affärsmodeller och innebär genomgripande och snabb förändring. Alla pratar om digitalisering men vad innebär det egentligen?

Medverkande:

 • Moderator Katarina Barter
 • Anna Granö, VD Hewlett Packard Enterprise Sweden
 • Patrick Mesterton, VD Epicenter
 • Camilla Ljunggren, VD Business Challenge
 • Johan Parmler, VD Svenskt kvalitetsindex

TEMA: FRAMTIDENS SKOLA

KLOCKAN 12.30–13.30

Vad tycker Generation Z och Millenials om skolan och hur motiverar vi dem?

Att leda framtidens skola! Millenials (Generation Y) och generation Z växer upp i en allt mer automatiserad, digitaliserad och globaliserad omvärld. Att eleverna är motiverade är en förutsättning för lärandet i skolan. Hur tar man sig an uppgiften och vad tycker eleverna själva?

Medverkande:

 • Moderator Katarina Barter
 • Lisa Oldmark, HR-direktör AcadeMedia
 • Carl Heath, forskare RISE Interactive
 • Jacob Hallencreutz, VD Epsi Rating
 • Lina Hultqvist, ordf. Sveriges elevkårer
 • Susanne Nord, utbildningsdirektör Nacka kommun

HUR SKAPAR VI EN MODERN OCH HÅLLBAR SPELMARKNAD?

Arrangör: Resumé tillsammans med SPER (Spelbranschens Riksorganisation), Svenskt Kvalitetsindex koncernchef Jacob Hallencreutz deltar i debatten

Mätningar visar att spelbranschen har ett lågt anseende samtidigt som antalet som spelar minskar. Vad är orsakerna till att branschens rykte och att allt färre spelar? Vi diskuterar orsaker och lösningar, självreglering och den nya spellicensutredningen samt marknadsföringen från spelbolagen. Vilken roll har de olika aktörerna och hur ska vi skapa en hållbar spelmarknad? Måste vi vänta flera år på en ny lag för att börja se en positivare utveckling?

Tid och plats: 4 juli klockan 10.30–11.30, Resumés Trädgård, Kronstallgränd 4 i Visby. 

SÅ FICK SVERIGE VÄRLDENS BÄSTA MUNHÄLSA

Arrangör: Praktikertjänst, Svenskt Kvalitetsindex koncernchef Jacob Hallencreutz medverkar i debatten.

Den offentliga och privata tandvården har gått sida vid sida och utvecklats under hela 1900-talet. Men var befinner sig tandvården idag? Vad tycker patienterna om dagens system och de hälsoklyftor som finns och vad består de av? Varmt välkommen till Almedalens enda seminarium om tandvård för att diskutera de stora samhällsutmaningarna för tandvården idag och i framtiden.

Tid och plats: 6 juli kl. 8.15-9.30 på Mellangatan 1 i Visby

RAKA SVAR OM BANKERNAS LÅGA FÖRTROENDE

Missa inte heller Expressens Raka svar om bankernas låga förtroende, som bygger på Svenskt Kvalitetsindex branschundersökning. 

Tid och plats: 3 juli kl. 11.30-11.45, Donners plats, H40

Ämnen

Kategorier


VI VISAR VAD SOM DRIVER KUNDER ATT BLI OCH FÖRBLI KUNDER

Kontakter

Johan Parmler

Johan Parmler

Presskontakt VD 0731517598

Insikter för en hållbar framtid.

För att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle behöver vi se och förstå viktiga samband om vad som skapar värde för dem vi finns till för. Det kan vi bidra till. Våra undersökningar bygger på en vetenskaplig grund och ger insikter och råd om vad som skapar nöjda kunder och medarbetare och ger hållbar framgång – inte bara ur ett ekonomiskt perspektiv. Det har varit vår vision sedan starten 1989 och känns idag mer aktuellt än någonsin.

Svenskt Kvalitetsindex
Torsgatan 2
111 23 Stockholm
Sverige