Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Svenskt Kvalitetsindex om Revisionsbolag 2015

SKI om Revisionsbolag

Årets undersökning påvisar att företagskunderna är riktigt nöjda med sina revisionsbolag. Faktum är att revisionsbranschen är en av få som får nöjdhetsbetyg över 75 (på en 0-100 skala) vilket betyder att man generellt är mycket nöjd med sina leverantörer.

Årets uppgång står KPMG och PwC för som ökar med 3,7 respektive 2,5 enheter (på en 0-100 skala). Det är bara EY som får försämrade betyg och tappar 2 enheter och är därmed den enda aktören som hamnar under den magiska 75 nivån (gränsen för mycket nöjda kunder).

Förväntningarna är fortsatt skyhöga, inte minst kring kompetensen hos den personal man är i kontakt med. Framtida utmaningar ligger i att bli bättre på att hålla tidsramar och budgetramar, se helheten, dvs. områdes- och gränsöverskridande kunskap.

Att hantera segmenten ”de som varit kunder i 2-4 år” är något som alla måste bli bättre på. Effekten av att man är ny kund har då försvunnit och revisionsbolagen måste börja leverera utifrån kundends förväntningar.

Noterbart är också att image dimensionen är viktig för att bygga kundnöjdhet och kundlojalitet. Ansvarstagande och pålitlighet är centrala frågor som man måste hanteras och har över tiden blivit viktigare och viktigare.

Kort om Studien

Intervjuerna har genomförts via telefon under maj månad 2015 av EVRY. Svenska företag som använder en revisionsbyrå är målgrupp i studien. Urvalet är taget från PARAD. Totalt har 2 500 intervjuer genomförts.

Ämnen


VI VISAR VAD SOM DRIVER KUNDER ATT BLI OCH FÖRBLI KUNDER

Presskontakt

Johan Parmler

Johan Parmler

Presskontakt VD 0731517598

Relaterat material

Insikter för en hållbar framtid.

För att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle behöver vi se och förstå viktiga samband om vad som skapar värde för dem vi finns till för. Det kan vi bidra till. Våra undersökningar bygger på en vetenskaplig grund och ger insikter och råd om vad som skapar nöjda kunder och medarbetare och ger hållbar framgång – inte bara ur ett ekonomiskt perspektiv. Det har varit vår vision sedan starten 1989 och känns idag mer aktuellt än någonsin.

Svenskt Kvalitetsindex
Kungsgatan 26
111 35 Stockholm
Sverige