Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

SKI Kommunindex 2015

I två av tre kommuner rekommenderar minst 90 % av de tillfrågade andra att flytta till deras kommun.

Svenskt Kvalitetsindex har frågat nästan 24 000 kommuninvånare hur nöjda de är med den kommunala servicen och om de kan tänka sig att rekommendera någon annan att flytta till kommunen där de bor.

I två av tre kommuner rekommenderar minst 90 % av de tillfrågade andra att flytta till deras kommun. De mest rekommenderade kommunerna är, i fallande ordning, Tyresö, Svedala, Tranås och Danderyd.

Medan rekommendationsgraden för många kommuner är hög så är betygen för den kommunala servicen relativt låga. I endast tre av de 189 redovisade kommunerna är man mycket nöjd med den kommunala servicen, dessa kommuner är Lomma, Svedala och Lidköping. 39 kommuner får undermåliga betyg.

Personer under 29 år är de som i minst utsträckning skulle rekommendera sin kommun till någon annan. När det gäller betygen för den kommunala servicen finns dock inga betydande skillnader mellan åldersgrupper. Invånare i orter med färre än 21 000 invånare är minst nöjda med den kommunala servicen samtidigt som de som är mesta nöjda bor på orter med mellan 21 000 och 80 000 invånare. Kvinnor är något nöjdare med den kommunala servicen än vad män är.

Vid frågor kontakta:

Kerstin Fredriksson, Projektledare kommunal service, 073 060 60 89, kerstin.fredriksson@kvalitetsindex.se

Ämnen


VI VISAR VAD SOM DRIVER KUNDER ATT BLI OCH FÖRBLI KUNDER

Presskontakt

Johan Parmler

Johan Parmler

Presskontakt VD 0731517598

Relaterat material

Insikter för en hållbar framtid.

För att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle behöver vi se och förstå viktiga samband om vad som skapar värde för dem vi finns till för. Det kan vi bidra till. Våra undersökningar bygger på en vetenskaplig grund och ger insikter och råd om vad som skapar nöjda kunder och medarbetare och ger hållbar framgång – inte bara ur ett ekonomiskt perspektiv. Det har varit vår vision sedan starten 1989 och känns idag mer aktuellt än någonsin.

Svenskt Kvalitetsindex
Kungsgatan 26
111 35 Stockholm
Sverige