Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Årets bankstudie av Svenskt Kvalitetsindex presenteras den 5e oktober 2009

Nu är det dags för SKI - Kundnöjdhet år 2009. Först ut är som vanligt banksektorn.

Vilka banker har man förtroende för? Vilka har drabbats hårdast av finanskrisen?

Resultaten talar sitt tydliga språk och några av bankerna får ordentlig med stryk från sina kunder.

Pressmeddelandet släpps kl. 05.oo nu på måndag (den 5 oktober). Det kommer då att finnas på vår webb-plats: www.kvalitetsindex.se .

För mer information kring studien och resultaten kontakta undertecknad.


För Svenskt Kvalitetsindex
Johan Parmler
VD

Svenskt Kvalitetsindex
Box 3353
SE-103 67 Stockholm
Tel: +46 (0) 731 51 75 98

Kort om studien
Årets studie är mer omfattande än någonsin tidigare i SKIs 20-åriga historia. De 4 storbankerna och alla medelstora banker har bedömts av sina kunder i ett flertal avseenden (image, förväntningar, upplevd kvalitet, förtroende, prisvärdhet, kundnöjdhet, lojalitet mm). Totalt har mer än 20.000 privatkunder och företag uttalat sig i årets studie. Av resultaten framgår bl.a. att några av bankerna fått ordentligt ändrade betyg sedan förra året. Den finansiella oron kan också spåras i mätningen. Här är det tydligt att bankerna lyckas olika bra att hantera detta ur ett kundperspektiv.

Samtidigt släpps också resultaten för motsvarande bankstudier i alla grannländerna runt Östersjön. I många av dessa länder spelar Svenska/Nordiska banker en central roll.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Johan Parmler

Johan Parmler

Presskontakt VD 0731517598

Insikter för en hållbar framtid.

För att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle behöver vi se och förstå viktiga samband om vad som skapar värde för dem vi finns till för. Det kan vi bidra till. Våra undersökningar bygger på en vetenskaplig grund och ger insikter och råd om vad som skapar nöjda kunder och medarbetare och ger hållbar framgång – inte bara ur ett ekonomiskt perspektiv. Det har varit vår vision sedan starten 1989 och känns idag mer aktuellt än någonsin.

Svenskt Kvalitetsindex
Torsgatan 2
111 23 Stockholm
Sverige