Gå direkt till innehåll

Blogginlägg -

Det sociala klimatet i skolan

Från 2012 har antalet anmälningar om våld i skolan ökat med nästan 40 procent, skriver SR Ekot.

I Svenskt Kvalitetsindex mätningar inom gymnasiet där eleverna själva får svara på frågor om hur de upplever sin skola ser vi också ett antal oroväckande tendenser. De senaste åren upplever eleverna att tryggheten och det sociala klimatet har blivit sämre. Det är också tydligt att tjejer upplever det sociala klimatet sämre än pojkar. 

Det ska dock noteras att generellt så hamnar elevernas bedömning kring trygghet och det sociala klimatet på godkända nivåer men trendens är oroväckande.

Svenskt Kvalitetsindex genomför nationella kundmätningar. Studier kring skola ingår i SKI:s studier kring samhällsservice och genomförs en gång per år. Senast var november 2014.

Relaterade länkar

Ämnen

Presskontakt

Johan Parmler

Johan Parmler

Presskontakt VD 0731517598

Insikter för en hållbar framtid.

För att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle behöver vi se och förstå viktiga samband om vad som skapar värde för dem vi finns till för. Det kan vi bidra till. Våra undersökningar bygger på en vetenskaplig grund och ger insikter och råd om vad som skapar nöjda kunder och medarbetare och ger hållbar framgång – inte bara ur ett ekonomiskt perspektiv. Det har varit vår vision sedan starten 1989 och känns idag mer aktuellt än någonsin.

Svenskt Kvalitetsindex
Torsgatan 2
111 23 Stockholm
Sverige