Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

TRON PÅ EKONOMIN 2014 KVARTAL 4

Framtidstron stabiliseras

Framtidstron kring ekonomin är i princip oförändrad jämfört med kvartal 3. Förändringarna under kvartal 4 har varit stora. Faktum är att en dramatisk nedgång noterades i oktober, särskilt kring den egna ekonomin. Dock har nedgången i oktober möts av en uppgång under inte minst december vilket totalt gör att skillnaden mot tidigare kvartal är relativt liten.

Framtid och arbetssituation hänger ihop

Det är fortsatt stora skillnader på det som är i arbete och de som inte är det. Framtidstron är betydligt större bland de som har arbete jämfört med de som är arbetslösa och den skillnaden är rekordstor.

Från och med 2004 ställs också frågor till respondenterna kring synen på den ekonomiska utvecklingen i landet, respektive för sin egen (familjs) del. Dessa frågor tar sikte på att ge en indikation på hur efterfrågan i ekonomin kommer att utvecklas 12 månader framåt. På så vis fungerar den som en indikator (barometer) på riktningen i ekonomin.

Motsvarande studier genomförs löpande i ett flertal andra länder (Consumer Sentiment Index).

Alla index redovisas på en skala 0 till 100. När index eller betyg diskuteras så är det alltså inte procent utan enheter.

Ju högre värde desto mer optimistiska är de svarande vad gäller den ekonomiska utvecklingen för det kommande året.

Den samlande studien för fjärde kvartalet 2014 bygger på närmare 6,000 intervjuer. Intervjuerna genomfördes av EVRY.

Ämnen


VI VISAR VAD SOM DRIVER KUNDER ATT BLI OCH FÖRBLI KUNDER

Kontakter

Johan Parmler

Johan Parmler

Presskontakt VD 0731517598

Insikter för en hållbar framtid.

För att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle behöver vi se och förstå viktiga samband om vad som skapar värde för dem vi finns till för. Det kan vi bidra till. Våra undersökningar bygger på en vetenskaplig grund och ger insikter och råd om vad som skapar nöjda kunder och medarbetare och ger hållbar framgång – inte bara ur ett ekonomiskt perspektiv. Det har varit vår vision sedan starten 1989 och känns idag mer aktuellt än någonsin.

Svenskt Kvalitetsindex
Torsgatan 2
111 23 Stockholm
Sverige