Följ Svenskt Kvalitetsindex

TRON PÅ EKONOMIN 2014 KVARTAL 4

Pressmeddelande   •   Jan 14, 2015 05:00 CET

Framtidstron stabiliseras

Framtidstron kring ekonomin är i princip oförändrad jämfört med kvartal 3. Förändringarna under kvartal 4 har varit stora. Faktum är att en dramatisk nedgång noterades i oktober, särskilt kring den egna ekonomin. Dock har nedgången i oktober möts av en uppgång under inte minst december vilket totalt gör att skillnaden mot tidigare kvartal är relativt liten.

Framtid och arbetssituation hänger ihop

Det är fortsatt stora skillnader på det som är i arbete och de som inte är det. Framtidstron är betydligt större bland de som har arbete jämfört med de som är arbetslösa och den skillnaden är rekordstor.

Från och med 2004 ställs också frågor till respondenterna kring synen på den ekonomiska utvecklingen i landet, respektive för sin egen (familjs) del. Dessa frågor tar sikte på att ge en indikation på hur efterfrågan i ekonomin kommer att utvecklas 12 månader framåt. På så vis fungerar den som en indikator (barometer) på riktningen i ekonomin.

Motsvarande studier genomförs löpande i ett flertal andra länder (Consumer Sentiment Index).

Alla index redovisas på en skala 0 till 100. När index eller betyg diskuteras så är det alltså inte procent utan enheter.

Ju högre värde desto mer optimistiska är de svarande vad gäller den ekonomiska utvecklingen för det kommande året.

Den samlande studien för fjärde kvartalet 2014 bygger på närmare 6,000 intervjuer. Intervjuerna genomfördes av EVRY.

VI VISAR VAD SOM DRIVER KUNDER ATT BLI OCH FÖRBLI KUNDER

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.