Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Svenskt Kvalitetsindex om tron på ekonomin

Framtidstron fortsatt uppåt

Framtidstron kring landets ekonomi har succesivt ökat under hela 2013. När det gäller tron kring sen egen ekonomi så har den sjunkit något under sista kvartalet men nivån är högre än vid årets början.

Framtid och arbetssituation hänger ihop

Även om en generell uppgång kan noteras för året som helhet så är det stora skillnader mellan olika grupper. Exempelvis så är framtidstron betydligt större bland de som har arbete jämfört med de som är arbetslösa. Äldre och pensionärer har också klart lägst tilltro kring framtiden medan ungas tilltro successivt ökat.

Små regionala skillnader

Det är fortsatt ganska må skillnader mellan storstad och landsbygd.

Danskar är mest positiva

Danskar är mest positiva till den allmänna ekonomin följt av Sverige, Finland och Norge. Generell har medborgarna i de nordiska länderna blivit mer och mer positiva kring den ekonomiska utvecklingen sedan hösten 2011.

Ämnen


VI VISAR VAD SOM DRIVER KUNDER ATT BLI OCH FÖRBLI KUNDER

Kontakter

Johan Parmler

Johan Parmler

Presskontakt VD 0731517598

Insikter för en hållbar framtid.

För att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle behöver vi se och förstå viktiga samband om vad som skapar värde för dem vi finns till för. Det kan vi bidra till. Våra undersökningar bygger på en vetenskaplig grund och ger insikter och råd om vad som skapar nöjda kunder och medarbetare och ger hållbar framgång – inte bara ur ett ekonomiskt perspektiv. Det har varit vår vision sedan starten 1989 och känns idag mer aktuellt än någonsin.

Svenskt Kvalitetsindex
Torsgatan 2
111 23 Stockholm
Sverige