Följ Svenskt Kvalitetsindex

Svenskt Kvalitetsindex om Revisionsbolag 2015

Pressmeddelande   •   Jun 08, 2015 03:00 CEST

SKI om Revisionsbolag

Årets undersökning påvisar att företagskunderna är riktigt nöjda med sina revisionsbolag. Faktum är att revisionsbranschen är en av få som får nöjdhetsbetyg över 75 (på en 0-100 skala) vilket betyder att man generellt är mycket nöjd med sina leverantörer.

Årets uppgång står KPMG och PwC för som ökar med 3,7 respektive 2,5 enheter (på en 0-100 skala). Det är bara EY som får försämrade betyg och tappar 2 enheter och är därmed den enda aktören som hamnar under den magiska 75 nivån (gränsen för mycket nöjda kunder).

Förväntningarna är fortsatt skyhöga, inte minst kring kompetensen hos den personal man är i kontakt med. Framtida utmaningar ligger i att bli bättre på att hålla tidsramar och budgetramar, se helheten, dvs. områdes- och gränsöverskridande kunskap.

Att hantera segmenten ”de som varit kunder i 2-4 år” är något som alla måste bli bättre på. Effekten av att man är ny kund har då försvunnit och revisionsbolagen måste börja leverera utifrån kundends förväntningar.

Noterbart är också att image dimensionen är viktig för att bygga kundnöjdhet och kundlojalitet. Ansvarstagande och pålitlighet är centrala frågor som man måste hanteras och har över tiden blivit viktigare och viktigare.

Kort om Studien

Intervjuerna har genomförts via telefon under maj månad 2015 av EVRY. Svenska företag som använder en revisionsbyrå är målgrupp i studien. Urvalet är taget från PARAD. Totalt har 2 500 intervjuer genomförts.

VI VISAR VAD SOM DRIVER KUNDER ATT BLI OCH FÖRBLI KUNDER

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.