Följ Svenskt Kvalitetsindex

Svenskt Kvalitetsindex om Persontransport 2013

Pressmeddelande   •   Dec 09, 2013 04:30 CET

FLER NÖJDA RESENÄRER
Resenärerna är idag mer nöjda med sitt bussbolag, tåg och flygbolag jämfört med tidigare år. Kunderna till bussbolagen är fortsatt mer nöjda än kunderna till både flyg och tågbolagen.

SJ är på RÄTT SPÅR, MEN MYCKET ÅTERSTÅR

Efter fyra år av stort missnöje så ser vi nu att kunderna till SJ ger ett betydligt bättre betyg jämfört med tidigare. Kundnöjdheten ligger fortfarande lågt men med en uppgång på nästan 8 enheter lyckas SJ nu äntligen ta sig över gränsen för mycket missnöjda kunder (indexbetyg över 60). Andelen som haft anledning att klaga har minskat från 40 procent till 27 procent. Fler som har haft anledning att klaga gör det också och får då ta del av relativt bra hantering.

TYDLIGT ANSVAR I TÅGTRAFIKEN

En annan orsak till SJ:s framgång ligger i att bilden av SJ är betydligt bättre nu jämfört med de senaste fyra åren. En orsak till detta är att kunderna troligen blivit mer insatta i ansvarsfördelningen mellan själva resan och infrastrukturen.

Bus4yous framgång är swebus utmaning

Bus4You får även i år ett betyg som indikerar att de har mycket nöjda kunder. Komfort, punktlighet och förmåga att leva upp till kundernas förväntningar är deras framgångsrecept vilket har gjort att kunderna är oerhört lojala. På motsvarande sätt är det just detta som är Swebus stora utmaning. Swebus låga lojalitet är en utmaning och de måste kunna skapa ett kundvärde som gör att kunderna i större utsträckning blir mer lojala.

Norwegian i toppen bland flygbolagen

Även i år kommer Norwegian bäst ut bland flygbolagen. Skillnaden mot SAS har dock minskat något. Det är särskilt prisvärdheten som är Norwegians konkurrensfördel enligt kunderna. Malmö Aviation får också ett bra betyg av sina kunder och hamnar före SAS men efter Norwegian. Sverigeflyg (som är samlingsnamnet för sju lokala flygbolag i Sverige) har i årets mätning totalt sett tappat närmare 4 enheter.


VI VISAR VAD SOM DRIVER KUNDER ATT BLI OCH FÖRBLI KUNDER

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.