Följ Svenskt Kvalitetsindex

Svenskt Kvalitetsindex om Fastighetsförmedlare 2013

Pressmeddelande   •   Dec 02, 2013 04:45 CET

NÖJD MED FASTIGHETSMÄKLARE
Kunderna till fastighetsförmedlare är fortsatt nöjda. Ända sedan Svenskt Kvalitetsindex började mäta hur kunderna ser på sina fastighetsförmedlare så har betygen alltid varit höga. Man är exempelvis mer nöjd med sin fastighetsförmedlare än med både sin bank eller telekombolag.

SÄLJARE MER NÖJDA ÄN KÖPARE

I år är det första gången som en studie i större skala där både köpare och säljare får komma till tals. Det är stor skillnad mellan hur köpare och säljare upplever fastighetsförmedlarföretaget. Säljaren är betydlig mer nöjd jämfört med köparen.

KÖPARE KÄNNER SIG MINDRE TRYGGA En stor skillnad som noterats är hur trygg köparen respektive säljaren är med förmedlaren där köparen ger ett betydligt lägre betyg. Samma sak gäller pålitlighet där köpare ger ett signifikant lägre betyg.

MINDRE SKILLNAD MELLAN AKTÖRER

Skillnaden mellan de aktörer som ligger i toppen och botten är förhållandevis liten. I toppen hittar vi ERA med högst betyg tät följt av Mäklarhuset . Dessa två aktörer har under flera år fått höga betyg av sina kunder. Det som särskiljer dem från övriga är att kunderna upplever en väldigt hög service och högt engagemang. Det är också något som är viktigt för kunderna.

OENGAGERADE MÄKLARE ÄR ETT VANLIGT KLAGOMÅL Närmare 8 procent har haft anledning att klaga och 3 procent har haft anledning att klaga men inte gjort det. De som klagat är oerhört missnöjda och det gäller inte minst köparna. Bristande engagemang hos mäklaren är en vanlig orsak till klagande.


VI VISAR VAD SOM DRIVER KUNDER ATT BLI OCH FÖRBLI KUNDER

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.