Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

1000 röster om svensk sjukvård - Svenskt Kvalitetsindex i Almedalen 2013

I debatten om kvalitet i vården glömmer vi ofta bort de allra viktigaste, patienterna och medarbetarna. Både den som ger och får måste höras. Svenskt Kvalitetsindex undersöker upplevelsen av vården från både patient- och medarbetarperspektivet. Vilken kvalitet håller sjukvården? Vi presenterar 1000 röster med svar på: • Hur skiljer sig patienternas kontra medarbetarnas uppfattning av kvalitet?  • Vad är klagar man främst på inom sjukvården? • Hur upplever anställda inom vården sin situation i jämförelse med anställda inom andra sektorer? • Är svenskarna villiga att betala för bättre vård? Representanter från Vårdföretagarna, Vårdförbudet och offentlig sektor diskuterar vården utifrån patienternas och medarbetarnas perspektiv.

Ovan är en del av den årligt återkommande medarbetarstudien som Svenskt Kvalitetsindex genomför varje år. Övergripande resultat från hela denna studie kommer också att presenteras under Almedalen 2013.

Dag: 3/7 2013 13:00 - 14:00
Plats: Uppsala universitet, Campus Gotland, Cramérgatan 3 (tidigare Högskolan)
Platsbeskrivning: D22

Medverkande bl a: Johan Parmler, VD, Svenskt Kvalitetsindex. Inga-Kari Fryklung, Förbundsdirektör, Vårdföretagarna. Anna Andersson, Vice ordförande, Vårdförbundet.

Ämnen



 

Kontakter

Johan Parmler

Johan Parmler

Presskontakt VD 0731517598

Insikter för en hållbar framtid.

För att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle behöver vi se och förstå viktiga samband om vad som skapar värde för dem vi finns till för. Det kan vi bidra till. Våra undersökningar bygger på en vetenskaplig grund och ger insikter och råd om vad som skapar nöjda kunder och medarbetare och ger hållbar framgång – inte bara ur ett ekonomiskt perspektiv. Det har varit vår vision sedan starten 1989 och känns idag mer aktuellt än någonsin.

Svenskt Kvalitetsindex
Torsgatan 2
111 23 Stockholm
Sverige