Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Svenskt Kvalitetsindex 2010

Svenskt Kvalitetsindex fortsätter att gå i kunders och brukares tjänst. Under 2009 presenterades information kring ett 40-tal olika branscher. Resultaten och analyserna under 2010 kommer bli minst lika omfattande. Mer än 300 000 intervjuer är planerade.

Publicering av de årliga branschstudierna startar i slutet av maj och kommer sedan presenteras löpande under resten av året. Ett antal nya branscher är planerade

1. Träningscenter
2. Sparande
3. Lokal transport (storstäder)
4. Utökning av detaljhandel (hemelektronik, klädkedjor etc)

Fullständig publiceringslista är bifogad.

SKI kommer också fortsätta publicera restultat kring hur svenska folket ser på den ekonomiska framtiden (sin egen liksom landets). Detta sker kvartalsvis och nu på måndag kommer tron på ekonomin för första kvartalet 2010. Här noterar vi stora förändringar jämfört med tidigare och att skillnader mellan olika åldersgrupper är särskilt stora.

För mer information kring våra studier kontakta

Johan Parmler
VD

Svenskt Kvalitetsindex
Box 3353
SE-103 67 Stockholm
Tel: +46 (0) 731 51 75 98

Ämnen


Övergripande resultat görs allmänt tillgängliga för jämförelser såväl inom Sverige som på den internationella arenan. Dessa redovisas bl.a. på SKI:s hemsida (www.kvalitetsindex.se). Detaljresultat tas fram branschvis (bl.a. i form av standardiserade branschrapporter) och görs tillgängliga för företag inom respektive bransch. Utöver mer standardmässiga branschredovisningar finns också möjlighet att utnyttja den omfattande mikrodatabasen för mera skräddarsydda analyser och sammanställningar. Verksamheten bedrivs utan vinstmål och syftar till att stödja svenskt näringsliv och samhällsorgan. Inom ramen för SKI studeras tre värdeskapande aspekter som inte direkt kommer fram i balansräkningen, nämligen de externa kundernas värdering av företaget, liksom de anställdas och samhället i stort.

Kontakter

Johan Parmler

Johan Parmler

Presskontakt VD 0731517598

Insikter för en hållbar framtid.

För att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle behöver vi se och förstå viktiga samband om vad som skapar värde för dem vi finns till för. Det kan vi bidra till. Våra undersökningar bygger på en vetenskaplig grund och ger insikter och råd om vad som skapar nöjda kunder och medarbetare och ger hållbar framgång – inte bara ur ett ekonomiskt perspektiv. Det har varit vår vision sedan starten 1989 och känns idag mer aktuellt än någonsin.

Svenskt Kvalitetsindex
Torsgatan 2
111 23 Stockholm
Sverige